Köszöntjük a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat internetes oldalán! Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek az általunk végzett tevékenységet!

 • Nem válaszol a bank vagy biztosító a panaszára?
 • Nem is tudja, hogyan kellene megírni egy hatásos levelet?
 • Hónapok óta húzódik az ügyintézés?
 • Úgy érzi, hogy a fogyasztóvédelmi problémája végeláthatatlan kálvária?
 • Szeretne pénzügyi döntései előtt egy pártatlan szakértővel is konzultálni?

Minél hamarabb lépjen velünk kapcsolatba!

 • Sok éves tapasztalatunkkal tudunk tanácsot adni az ügyek gyors megoldásához!
 • Felvértezzük azokkal az információkkal, amelyek birtokában magabiztosan tudja igényét érvényesíteni.
 • Rávilágítunk azokra a tipikus problémákra, amelyeket már a szerződéskötés előtt érdemes átgondolnia!
 • Elejét vesszük a groteszkbe hajló fogyasztóvédelmi adok-kapoknak!

Mit is jelent ez? Sok-sok ügyfelünktől hallottuk már, hogy vita, vagy panasz esetén úgy érezték, sem tudásuk, sem érdekérvényesítő képességük nem elegendő ahhoz, hogy egy “nagy” bankkal, vagy biztosítóval szemben kiálljanak az igazukért. És azt is számtalanszor hallottuk, hogy a pénzügyi döntéseknél szinte csak olyan szakemberektől tud kérdezni az ember, aki anyagilag érdekelt abban, hogy végül milyen döntést hozunk (pl. hitelközvetítő, banki ügyintéző, biztosítási ügynök).

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat azért jött létre, hogy minden fogyasztó számára elérhető legyen egy független, díjmentes, hozzáértő tanácsadó szolgáltatás a pénzügyi kérdések, panaszok esetén. Másfél évtizedes, több tízezer megkeresésen alapuló tapasztalatunk alapján meggyőződésünk, hogy hathatós segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek, és egyre többen tudják Magyarországon, hogy pénzügyi kérdések vagy panaszok esetén nincsenek egyedül.

info

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat nem folytat semmilyen értékesítési tevékenységet! Nincs és soha nem is volt semmilyen fizetős szolgáltatásunk. Pénzügyi fogyasztóvédők vagyunk, célunk a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése és segítségnyújtás pénzügyi kérdés vagy panasz esetén!

Couple in real-estate agency talking to construction planner

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat díjmentes, pártatlan pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadást nyújt. Az Irodahálózatot a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) működteti a Magyar Nemzeti Bank által lefolytatott KBE/159/2015. számú közbeszerzési eljárása alapján. A tanácsadó irodáinkban nyújtott szolgáltatás lényege, hogy a fogyasztó (személyesen, telefonon, e-mailben és levélben)

 • Pénzügyi panasz rendezéséhez a leghatékonyabb megoldással élhessen;
 • Már a szerződéskötés előtt segítséget kaphasson bankok, biztosítók, más pénzügyi szolgáltatók esetében;
 • Szükség esetén életviteli, háztartási, gazdálkodási tanácsokat kaphasson;
 • Az adósokat segítő állami programokkal (pl. árfolyamrögzítés, Nemzeti Eszközkezelő programja, elszámolási törvény) kapcsolatban szakszerű tanácsot kaphasson;
 • Döntések előtt ne csak jutalékorientált ügynök/ügyintézők ajánlatát, hanem egy független, pártatlan, szakszerű tanácsadó véleményét is kikérhesse.
 • Hozzáférhessen olyan hasznos kiadványokhoz, amelyek segítségére lehetnek egy-egy vitás ügy, panasz, vagy döntéshozatal során.

Kik fordulhatnak az Irodahálózathoz?

Szolgáltatásainkat első sorban természetes személy fogyasztók vehetik igénybe pénzügyi vállalkozásokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések, vitás ügyek esetén.

Tipikus ügyek

A megkeresések kb. 80%-a a pénzpiaci szektorral kapcsolatos (lakás- és gépjárműhitelek, személyi kölcsönök, egyéb banki szolgáltatások, behajtás, stb.), kb. 15%-a biztosításokkal (lakásbiztosítás, kötelező biztosítás), a fennmaradó részben a pénztári és tőkepiaci szektorba tartozó ügyeket kezelünk. 2015 tavaszától a fogyasztói kölcsönöket érintő elszámolás és forintosítás témakörével kapcsolatban fordulnak hozzánk a leggyakrabban. 
Nem csak konkrét panasszal lehet a Hálózatot felkeresni, hanem pl. szerződéskötés előtt egy adott pénzügyi termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos kérdésekkel is.

Előnyünk a pártatlanságunk: a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat sem tanácsadói által, sem közvetlenül, sem közvetett módon nem ajánl ügyfelei számára konkrét pénzügyi szolgáltatást, közvetítői, értékesítői tevékenységet nem végzünk.

Milyen szolgáltatást kapnak ügyfeleink?

Célunk a tanácsadás, a konkrét esetek hatékony és gyors megoldása. Az ügyfelet nem képviseljük az eljárásokban, de támogatjuk abban, hogy vitás ügyét gyorsan el tudja intézni.

 • Panasz esetén segítünk a pénzügyi intézménnyel való kapcsolatfelvételben (hatásos és szakszerű panaszlevél elkészítése),
 • Posta készen elkészítjük a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásának megindításához szükséges kérelmet,
 • Megírjuk a pénzügyi fogyasztóvédelmi eljárás megindításához szükséges kérelmet.
 • Méltányossági és egyéb kérelmeket készítünk.
 • Szakszerű tanácsot adunk a fogyasztói hitelekkel kapcsolatos elszámolás kérdéseiben (az elszámolással és forintosítással kapcsolatos tanácsadói szolgáltatásunk tartalmáról honlapunk Elszámolás menüpontjában talál bővebb információt)
Tanácsadóink rendszeres képzéseken vesznek részt, munkájukat folyamatos szakmai kontroll mellett végzik, valamennyien felsőfokú jogi vagy közgazdasági területen szerzett végzettséggel és több éves tapasztalattal rendelkeznek.

A Hálózat működtetője a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete, a szervezet szakmai vezetője dr. Morvai Gábor. Sajtókapcsolat: Morvai Gábor (30/5896669, e-mail: info[kukac]penzugyifogyaszto.hu)

Amennyiben az általunk nyújtott szolgáltatással kapcsolatban bármilyen észrevétele van, kérjük jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén! Ha ügyfélként kíván visszajelzéssel élni az általunk nyújtott szolgáltatással kapcsolatban, azt szintén megteheti a lenti elérhetőségeken, vagy a rövid és anonim ügyfél-elégedettségi kérdőívünk kitöltésével.

Elérhetőségek

phone2 (általános információ): 06-52-876565

email info[kukac]penzugyifogyaszto.hu

www www.penzugyifogyaszto.hu

logo-facebookwww.facebook.com/penzugyifogyaszto

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete egy társadalmi szervezet, amely a fogyasztóvédelem tudományos művelésének és a lakosság segítésének, tájékoztatásának céljával jött létre és működik. A szervezet nem része az államigazgatásnak. További információ az Egyesületről itt.

A szervezet vezetői:

DSC9453s.resize.2.jpg

Dr. Hajnal Zsolt PhD.

Elnök, FOME
DSC9499s.resize.jpg

Dr. Morvai Gábor

vezető koordinátor
DSC9520s.resize.2.jpg

Husi Dávid

koordinátor
A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat csapata

Csak annak ad a kezébe nagy lehetőséget a pénz, aki akkor is tudná, hogy mit kezdjen vele, ha egyáltalán nem volna neki,,

/Kornis Mihály/